Українському дипломату вручили ноту через включення Латвії до списку офшорів

Українському дипломату вручили ноту через включення Латвії до списку офшорів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Латвії вручило офіційну ноту тимчасовому повіреному в справах України Алісі Подоляк, закликавши Україну вжити необхідних заходів, щоб Латвію виключити з її списку офшорів.

Про це повідомив агентству LETA міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.

"Міністр (Ринкевич - ред.) зазначив, що вже  велася робота щодо врегулювання цієї проблеми, у тому числі за участю Мінфіну. Також над цим питанням разом працюють посли Латвії і Естонії в Україні, оскільки Естонія теж потрапила до цього списку", - говориться в повідомленні.

Як пояснив глава МЗС, ця ситуація склалася через неправильну інтерпретацію нового податкового законодавства Латвії, яке передбачає нульову ставку податку на реінвестований прибуток. Цю систему не можна розцінювати як безподаткову, оскільки в Латвії за дивіденди стягуються податки.

Раніше в МЗС Латвії вже заявили, що включення Україною Латвії у список офшорів є помилкою. Представники латвійського МЗС зв'язалися з урядом України, щоб обговорити заходи щодо її усунення.

Читайте також: Глава МЗС Міксер: Київ помилково включив Естонію до списку офшорів

Як повідомлялося, подібна проблема в економічних взаємовідносинах України і Естонії вже обговорювалася Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і Прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом. Гройсман поінформував колегу, що цей перелік не є "списком офшорів". За підсумками розмови прем'єр-міністри домовилися доручити міністерствам фінансів спільно з податковими органами двох країн налагодити взаємодію і провести, у разі потреби, необхідні консультації, в ході яких урегулювати можливі непорозуміння.

Міністерство фінансів Естонії погодилося, що в переліку йдеться не про офшорний список, а про «список країн, відносно яких Україна бажає звернути особливу увагу на угоди по трансфертному ціноутворенню». Естонський Мінфін заявив, що нині працює в тісному контакті з українською стороною, щоб Естонія в Україні не включалася до списку держав, підозрілих для ведення бізнесу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-