Адміністрація США провела секретний брифінг для Конгресу щодо санкцій проти РФ

Адміністрація США провела секретний брифінг для Конгресу щодо санкцій проти РФ

Укрінформ
Адміністрація США провела у понеділок закритий брифінг для представників верхньої палати Конгресу щодо застосування санкції проти Росії в рамках Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій" (CAATSA).

Про заявив у понеділок старший член Комітету з питань закордонних справ Сенату США Бен Кардін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація сьогодні провела засекречений брифінг щодо дипломатичних зусиль США на цьому напрямі, і я вдячний адміністрації за взаємодію з Конгресом у цьому питанні", - зауважив впливовий законодавець.

Читайте також: США звинуватили Росію у порушенні санкцій щодо КНДР

Він нагадав, що закон CAATSA містить положення, яке передбачає застосування санкцій проти тих, хто "реалізує суттєві транзакції з російськими секторами оборони та розвідки, якщо вони (ці особи – ред.) не зможуть суттєво скоротити ці угоди".

Сенатор заявив, що не розкриватиме засекречений характер цієї дискусії. Водночас, він підкреслив, що "зосередив свою увагу на цих санкціях" та пообіцяв надалі ретельно стежити за цим, щоб гарантувати значні перешкоди для спроможності російського уряду діяти в такий спосіб.

"США повинні бути готовими застосовувати санкції, якщо закон явно порушується. Адміністрація не має припиняти ці зусилля, і я сподіваюсь на постійний і регулярний діалог з цього питання", - підкреслив сенатор Кардін.

Читайте також: Пентагон переглядає протоколи безпеки через можливості фітнес-браслетів

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року президент США Дональд Трамп підписав закон H.R.3364 "Акт протидії противникам Америки шляхом санкцій" (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA), який передбачає застосування нових санкцій проти РФ. У 241 розділі закону йдеться, що "міністр фінансів у рамках консультацій з директором Національної розвідки та держсекретарем подає у 180-денний термін відповідним комітетам Конгресу докладний звіт про високопоставлених іноземних політичних діячів та олігархів у Російській Федерації".

При цьому уточнюється, що йдеться про осіб, близьких до президента Путіна, які формують основу російського режиму. Очікується, що цей список стане основою для запровадження нових санкцій, пов'язаних з російською агресією в Східній Європі, а також втручанням РФ у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-