Пентагон переглядає протоколи безпеки через можливості фітнес-браслетів

Пентагон переглядає протоколи безпеки через можливості фітнес-браслетів

Укрінформ
Оборонне відомство США має намір змінити правила носіння персоналом фітнес-браслетів (електронних пристроїв, що відслідковують фізичний стан людини та її місцезнаходження), а також користування соцмережами.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство Reuters.

"Міністр оборони США Джейм Меттіс віддав наказ переглянути протоколи безпеки після того, як стало відомо, що фітнес-трекери передавали схеми руху на військових об'єктах по всьому світу, в тому числі у військових зонах", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У США внесли "ВКонтакте" до списку піратів

Увагу на це звернув студент Австралійського національного університету в Канберрі Натан Руссер, оприлюднивши в мережі Twitter зображення з мапою компанії Strava (соціальна мережа для прихильників спорту), де були нанесені GPS-дані з усіх індивідуальних фітнес-пристроїв.

"Якщо ви подивитесь на Сирію, ви зможете побачити там багато яскравих точок",- написав Руссер.

Читайте також: Фітнес-додаток "розсекретив" військові бази США і Франції за кордоном

Наявність у американського персоналу в зарубіжних місіях таких пристроїв підвищує ризики їхньої безпеки. Крім того, це розкриває маршрути пересувань військових у районах операцій. Водночас, існує ризик того, що саме програмне забезпечення Strava може стати об'єктом втручання з боку інших країн.

У цьому зв'язку згадується, зокрема, Росія, яка може в такий спосіб підірвати оперативну безпеку.

"Росіяни добилися в цьому значних успіхів, мають місце способи поєднання даних з фітнес-трекерів із профілями соціальних мереж", - прокоментував ситуацію експерт з питань кібер-безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень Джим Льюїс. Він підкреслив, що соціальні мережі можуть підірвати основу оперативної безпеки.

Міністерство оборони США у цьому зв'язку заявило, що заохочує весь персонал утримуватися від публічної активності в інтернеті, де б вони не знаходилися. При цьому, вимоги є більш суровими до службовців, що знаходяться в гарячих точках та інших чутливих місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-