Фітнес-додаток

Фітнес-додаток "розсекретив" військові бази США і Франції за кордоном

Укрінформ
Фітнес-додаток, яким користувалися американські та французькі військові в Афганістані, Іраку, Нігерії та Сирії, вказував на точне розміщення їхніх баз.

Про це повідомляє BFMTV

«Фітнес-додаток та його геолокаційна система дозволяють публічно поширювати дані про розміщення баз американських солдатів та їхніх союзників, інші дані обмеженого доступу, що стосуються баз в Афганістані, Іраку та Сирії», - повідомив один з користувачів Twitter, спостережливість якого допомогла виявити недолік програми.

Як зазначається, через систему геолокації фітнес-додатка місця розміщення деяких баз можуть стати відомі групам бойовиків. Крім того, на карті програми, створеній на базі Strava Labs, зображені дороги поблизу баз.

Читайте також: Бойовики підтвердили, що загиблий в Сирії генерал керував на Донбасі - ЗМІ

Під час розслідування з'ясувалося, що фітнес-прилади, які фіксували переміщення, військові брали з собою на бойові завдання.

Міністерство оборони США заявило, що "оцінює" ситуацію. "Нещодавнє розкриття даних підкреслює важливість підвищення обізнаності про різні ситуації, коли військовий персонал передає особисті дані", - сказали у Пентагоні.

За результатами вивчення ситуації в Пентагоні обіцяють розробити у разі потреби додаткові інструкції або правила, щоб гарантувати безпеку працівників відомств на території країни та за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-