Газовий хаб

Газовий хаб "Балкани": болгарський прем'єр у Давосі розписав "плюси"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов переконаний, що будівництво на території країни газорозподільного центру "Балкани" сприятиме диверсифікації поставок енергоносіїв не лише у Болгарію, а й в усі країни Південно-Східної Європи.

Про це повідомили в прес-службі уряду Болгарії за підсумками зустрічі в Давосі між прем'єром Бойком Борисовим і одним з керівників компанії з видобутку нафти і газу Royal Dutch Shell Ендрю Брауном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр Борисов ознайомив Ендрю Брауна з проектом будівництва європейського газорозподільного центру "Балкани", наголосивши на його ролі для диверсифікації поставок газу в Болгарію і держави Південно-Східної Європи. Прем'єр звернув особливу увагу на те, що ще одним джерелом диверсифікації газових поставок може стати початок власного видобутку газу на болгарському чорноморському шельфі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Nord Stream поверне Європу до тотальної залежності від РФ – Грібаускайте

Глава болгарського уряду відзначив також, що початок видобутку власного газу є і однією з головних умов забезпечення енергетичної безпеки і незалежності.

Ендрю Браун, у свою чергу, висловив надію, що до кінця 2018 року закінчаться геологорозвідувальні роботи в Чорному морі.

Усі необхідні дозвільні документи на проведення геологорозвідувальних робіт на чорноморському шельфі були підписані Кабміном Болгарії ще в 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-