Канал Волкер-Сурков є більш перспективним, ніж Мінські переговори - Гербст

Канал Волкер-Сурков є більш перспективним, ніж Мінські переговори - Гербст

Укрінформ
Перенесення переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України з білоруської столиці в інше місце буде корисним лише в тому випадку, якщо це переконає Москву виконувати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями. 

Втім, наразі переговори у форматі Волкер-Сурков виглядають більш перспективними, ніж зустрічі в Мінську, сказав у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст.

"Мінський процес "зупинився" майже на початку вересня 2014 року. Після досягнення першої Мінської угоди не було, фактично, й дня абсолютного припинення вогню, й до того ж (із того часу – ред.) російські війська захопили ще більше території України", - зауважив Гербст, який зараз очолює Євразійський центр ім. Діну Патрісіу "Атлантичної ради".

За його словами, Мінські переговори були тривалими й непродуктивними, втім вони все ще залишаються корисними, оскільки ЄС у своїй політиці санкцій посилається на небажання Росії виконувати будь-які зобов'язання за "Мінськом".

Читайте також: Мінськ отримує політичні вигоди як переговорний майданчик – Айвазовська

"Більш перспективним є канал переговорів Волкер-Сурков", - зазначив експерт. Хоча тут він визнав, що ці перемовини поки що не просунулись надто далеко.

"Проблема з Мінським процесом полягає не в місці (проведення переговорів – ред.). Проблема полягає у відмові Кремля від виконання будь-яких своїх зобов'язань, передусім, фактичного припинення вогню", - зауважив він.

Якщо переміщення переговорів з Мінська до Астани якимось чином переконає Москву виконати свої зобов'язання за Мінськом, такий крок буде корисним, переконаний колишній високопоставлений американський дипломат. "Але немає підстав вважати, що так могло би статися", - підкреслив Гербст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-