Мінськ отримує політичні вигоди як переговорний майданчик – Айвазовська

Мінськ отримує політичні вигоди як переговорний майданчик – Айвазовська

Укрінформ
Білорусь, надаючи майданчик для проведення переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, отримує політичну вигоду незалежно від успішності переговорного процесу.

Про це заявила у Facebook представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Сьогодні багато питань від журналістів щодо зміни місця проведення консультацій в форматі ТКГ по Донбасу та реакції білоруської сторони на заяву Назарбаєва. Моя думка тут може бути виключно персональною… Приймаюча сторона отримує політичну і репутаційну вигоду від самого процесу, яким би успішним або неуспішним він був", – написала вона.

На думку Айвазовської, місце проведення таких зустрічей повинно відповідати 3 базовим критеріям, а саме, "політична нейтральність приймаючої сторони до всіх учасників, логістична зручність та гарантії безпеки як фізичної, так і політико-інформаційної".

Читайте також: Білорусь відповіла Трампу: про Донбас можна говорити і в Антарктиді

"Щодо логістики, то Мінську є дуже зручним, адже, з Києва на літаку - 50 хвилин льоту. Невтручання в сам процес білоруси забезпечили, як і організаційно сприяють сторонам. От по безпеці є питання, точніше, не достатнім є відчуття самої безпеки, принаймні у мене персонально. Не завжди це залежить від мінської влади, скоріше, накладається контекст відсутності російсько-білоруського кордону та дружньої держави з усіма наслідками", - зауважує політик.

"Свою повну нейтральність Білорусь могла б підтвердити в ООН під час наступних голосувань за резолюції щодо Криму та порушень прав людини там", - додала Айвазовська.

Як відомо, напередодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради безпеки ООН заявив, що президент США Дональд Трамп пропонує перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місто.

За словами Назарбаєва, одним з нових місць проведення переговорів може бути Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-