Канада більше не може посилювати санкції проти КНДР - ЗМІ

Канада більше не може посилювати санкції проти КНДР - ЗМІ

Укрінформ
Канада наразі має дуже жорсткий санкційний режим супроти Північної Кореї і дуже обмежена у можливостях його подальшого розширення.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

«Коли йдеться про розробку нових санкцій проти Північної Кореї, Канада майже вичерпала варіанти своїх дій», - йдеться статті.

Читайте також: Кім Чен Ин працює над покращенням своєї репутації у світі – експерт

У матеріалі нагадується, що спільне комюніке, ухвалене за результатами міністерського саміту у Ванкувері, закликає країни-учасники розглянути вжиття нових заходів супроти режиму Кім Чен Ина.

«Однак Канада може не мати багато місця для маневру, оскільки вже запровадила вагомі заходи. Урядовий чиновник розповів, що Оттава завжди вивчатиме свої можливості, але наявні заходи вже й так дуже жорсткі», - наголошується у матеріалі.

Читайте також: Міжнародна спільнота не прагне зміни правлячого режиму В КНДР - Фріланд

Наразі у Канаді діє майже повна заборона на торгівлю, фінансові транзакції та торгівлю зброєю із Північною Кореєю. Деякі винятки робляться лише для надання гуманітарної допомоги.

Тим не менш, учасники саміту у Ванкувері погодилися «розглянути та зробити кроки, спрямовані на накладення односторонніх санкцій та вжиття подальших дипломатичних дій, що виходять за межі вимог резолюцій Радбезу ООН».

«Канадські чиновники, однак, не пролили світло на те, якими саме можуть бути ці кроки», - пише CBC News.

Читайте також: Японія застерігає світ від послаблення санкцій проти КНДР

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у канадському місті Ванкувер відбулася міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників – глави зовнішньополітичних відомств 20-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр. Співголовами на зустрічі виступили державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Росія і Китай не брали участі у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-