Кім Чен Ин працює над покращенням своєї репутації у світі – експерт

Кім Чен Ин працює над покращенням своєї репутації у світі – експерт

Укрінформ
Готовність Північної Кореї брати участь у Олімпіаді в Пхенчхані зумовлена прагненням лідера країни Кім Чен Ина покращити свою репутацію у світі.

Таку думку у коментарі CBC News висловив аналітик Корейського військового інституту Джанхі Лі.

«Наразі Кім Чен Ин у багатьох країнах сприймається як лиходій. Він хоче змінити цю жахливу репутацію і показати світові, що не настільки злий, як вважається», - сказав Лі.

Читайте також: Міжнародна спільнота не прагне зміни правлячого режиму В КНДР - Фріланд

За його словами, значний прогрес КНДР у розробці ядерної зброї дає Кім Чен Ину впевненість та робить його більш великодушним. З іншого боку, КНДР страждає від міжнародних санкцій та вважає їх послаблення своїм головним пріоритетом.

На думку експерта, Пхеньян готовий продовжити співпрацю із Сеулом й поза Олімпійськими іграми, однак слід залишатися обачними щодо цього.

«Ми не можемо їм сповна довіряти через попередні дії, тож не зменшимо пильності», - підсумував експерт.

Читайте також: Хейлі назвала відволікаючим маневром переговори КНДР про участь в Олімпіаді

Як повідомляв Укрінформ, КНДР веде активні переговори, зокрема, з Південною Кореєю і Міжнародними олімпійських та параолімпійських комітетами про участь Північної Кореї в Зимових Олімпійських і Параолімпійських іграх в Пхенчхані. У зв'язку з цим навіть висловлювалися ініціативи про створення збірної КНДР-Південна Корея з жіночого хокею.

Читайте також: Японія застерігає світ від послаблення санкцій проти КНДР

Раніше повідомлялося, що КНДР заявила про готовність відправити 230 осіб групи підтримки і великий оркестр на Олімпіаду в Південній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-