Берлін вимагає від Кремля безпеки для російських правозахисників

Берлін вимагає від Кремля безпеки для російських правозахисників

Укрінформ
Офіційний Берлін закликає російську та інгушську владу ретельно розслідувати пожежу в регіональному представництві правозахисної організації "Меморіал".

Про це йдеться у заяві уповноваженої федерального уряду ФРН з прав людини та гуманітарної допомоги Барбель Кофлер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я шокована щодо ймовірного підпалу у офісі правозахисного центру "Меморіал" у автономній республіці Росії Інгушетія. Я закликаю владу негайно почати розслідування і захистити "Меморіал", як і всі інші правозахисні організації у Росії, від таких посягань", - йдеться у заяві.

Німецький омбудсмен також висловила занепокоєння погіршенням стану здоров'я глави чеченського відділення "Меморіалу" Оюба Титієва, який минулого тижня був затриманий поліцією. "Влада зобов'язана переконатися, що пан Титієв має доступ до лікарів і ліків у місцях позбавлення волі", - заявила Кофлер. До того ж вона вказала на наявність "серйозних сумнівів" у обвинуваченнях проти Титієва і заявила про те, що була б дуже рада його негайному звільненню.

Читайте також: У Росії невідомі у масках спалили офіс правозахисників "Меморіал"

Як повідомлялося, в ніч на 17 січня в офісі правозахисного центру "Меморіал" у Назрані сталася пожежа, імовірно, в результаті підпалу.

Російський правозахисник і директор центру з прав людини "Меморіал" в Чечні Титієв був заарештований 9 січня за звинуваченням у “зберіганні наркотиків“. Його попередниця Наталія Естемірова була вбита в 2009 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-