Cаміт у Ванкувері визнав необхідність додаткових санкцій щодо КНДР

Cаміт у Ванкувері визнав необхідність додаткових санкцій щодо КНДР

Укрінформ
Учасники міжнародного саміту із безпеки на Корейському півострові визнали необхідність підвищення ефективності санкцій проти КНДР.

Про це йдеться у підсумковому комюніке, ухваленому по завершенні зустрічі на рівні міністрів у канадському місті Ванкувер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри наголосили на колективній рішучості вжити конкретні заходи, серед яких допомога у розбудові глобальних можливостей ефективного застосування санкцій й недопущення фінансування, у тому числі шляхом кримінальних дій та кібероперацій, щоб примусити Північну Корею відмовитися від чинного курсу та створення умов для конструктивного діалогу», - йдеться у документі, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

Окрім цього, глави зовнішньополітичних відомств 20 держав, присутніх на саміті, залишили за собою право «розглянути можливість накладення додаткових односторонніх санкцій й подальших дипломатичних заходів, що виходять за межі пропонованих резолюціями Радбезу ООН».

Читайте також: Тіллерсон закликає тиснути на КНДР так, щоб змусити до переговорів

Водночас підкреслюється і необхідність «тісної співпраці із регіональними та глобальними партнерами, у тому числі Китаєм та РФ, у забезпеченні повного й ефективного застосування чинних санкцій проти КНДР, зокрема шляхом покращення обміну даними».

У комюніке окремо згадується про особливу роль Китаю у вирішенні кризи із КНДР. «Міністри погодилися залишатися готовими підтримати політичне вирішення та визнали особливу роль і відповідальність за це Китаю», - наголошується у документі.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у місті Ванкувер пройшла міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників – глави зовнішньополітичних відомств 20-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр.

Водночас Росія і Китай не беруть участі у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-