Тіллерсон закликає тиснути на КНДР так, щоб змусити до переговорів

Тіллерсон закликає тиснути на КНДР так, щоб змусити до переговорів

Укрінформ
Сполучені Штати вважають за необхідне ще більше посилити тиск на режим у Пхеньяні, щоб змусити його сісти за стіл переговорів щодо забезпечення миру в регіоні Корейського півострова.

З такою заявою виступив у вівторок державний секретар США Рекс Тіллерсон під час міжнародної зустрічі на рівні міністрів у канадському місті Ванкувер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні збільшити ціну за поведінку (північнокорейського – ред.) режиму до такого рівня, щоб примусити КНДР сісти за стіл для проведення справжніх переговорів", - наголосив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: США готові об’єднати зусилля з КНР заради миру на Корейському півострові - Трамп

Він також підкреслив необхідність дотримання й повної імплементації санкцій Ради Безпеки ООН проти Північної Кореї, насамперед, з боку Росії й Китаю, співпраця з якими залишалася для офіційного Пхеньяна до останнього часу основними джерелами прибутку.

Як повідомляв Укрінформ, цими днями у місті Ванкувер триває міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників – глави зовнішньополітичних відомств 17-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр. Співголовують на зустрічі виступили державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Водночас, одні з основних гравців, до яких спрямовані заклики міжнародної спільноти – Росія і Китай – не беруть участі у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-