Канада наполягає на політичному вирішенні північнокорейської кризи

Канада наполягає на політичному вирішенні північнокорейської кризи

Укрінформ
Криза у відносинах міжнародної спільноти із Північною Кореєю може бути вирішена лише дипломатичним шляхом.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом із регіональними та міжнародними партнерами ми й надалі реагуватимемо на загрози, які створює корейська криза. Дипломатичне вирішення не лише необхідне, але й можливе та є єдиним способом забезпечення хорошого майбутнього народу Північної Кореї та азіатсько-тихоокеанському регіону»,  - сказала Фріланд по завершенні міжнародного форуму на рівні міністрів, що проходив у Ванкувері.  

За її словами, агресивна поведінка КНДР становить небезпеку для усього світу. «Загроза, яку створює ядерна зброя та балістичні ракети КНДР, є глобальним викликом. Канада разом із США зайняла лідерську позицію у пошуку можливих шляхів досягнення нашої спільної мети, а саме: безпечного та стабільного корейського півострова», - зауважила міністр.

Читайте також: Тіллерсон закликає тиснути на КНДР так, щоб змусити до переговорів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у місті Ванкувер відбулася міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників – глави зовнішньополітичних відомств 20-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр. Співголовували на зустрічі державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Водночас Росія і Китай не брали участь у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-