ЄС планує вдвічі скоротити

ЄС планує вдвічі скоротити "чорний список" податкових гаваней

Укрінформ
Посадові особи Європейського Союзу запропонували видалити вісім юрисдикцій з "чорного списку" податкових гаваней, схваленого ЄС у грудні.

Цей крок, на думку критиків, може стати ударом по кампанії ЄС проти ухилення від сплати податків, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Минулого місяця країни ЄС вирішили укласти так званий "чорний список" податкових гаваней, щоб зупинити найбільш агресивні методи ухилення від сплати податків.

Однак тепер 8 із 17 юрисдикцій, які увійшли до списку, будуть вилучені з нього після того, як вони запропонували змінити свої податкові правила, пише агентство, посилаючись на документи ЄС.

Юрисдикціями, рекомендованими для вилучення, є Панама, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Барбадос, Гренада, Макао, Монголія і Туніс.

Ця пропозиція буде обговорюватися на зустрічі послів ЄС в середу і, як очікується, буде прийнята міністрами фінансів ЄС, коли вони зберуться на наступному тижні в Брюсселі.

Читайте також: У ГПУ не виключають, що офшорні фірми можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича"

Юрисдикції, які залишаться в "чорному списку",  це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа і Тринідад і Тобаго.

ЄС прийняв рішення створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers. Рекомендоване вилучення Панами може викликати особливий протест.

Представники ЄС заявили, що мета "чорного списку" - переконати юрисдикції стати більш прозорими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-