До Латвії їдуть півтисячі канадських військових

До Латвії їдуть півтисячі канадських військових

Укрінформ
До Латвії із Канади вирушили 450 військових, які заступлять до виконання завдань із оборони східного флангу НАТО в рамках операції НАТО «REASSURANCE».

Про це повідомили Укрінформу в міністерстві оборони Канади.

«Після місяців тренувань та підготовки близько 450 членів Збройних сил Канади вирушили до Латвії, аби замінити канадських військових, які беруть участь в операції REASSURANCE», - заявили у Міноборони.

Читайте також: Діаспора в Латвії відправила до Києва допомогу людям з особливими потребами

У відомстві додали, що цей крок підтверджує «готовність Канади долучитися до зусиль НАТО із стримування та оборони від потенційних супротивників заради підтримки глобальної стабільності».

«Бойова група НАТО є складовою оборонної та пропорційної реакції на чинну безпекову ситуацію у регіоні», - наголосили у Міністерстві оборони.

Зазначимо, що очолювана Канадою бойова група НАТО у Латвії складається із тисячі військовослужбовців та техніки із Албанії, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії.

Читайте також: За пропозицією глави МВС Латвії у 2017 році у "чорний список" внесли 124 людини

Нагадаємо: під час саміту НАТО у 2016-ому Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-