Австрія підтримала позицію Словаччини щодо альтернативи квотам на біженців у ЄС

Австрія підтримала позицію Словаччини щодо альтернативи квотам на біженців у ЄС

Укрінформ
Європейський Союз для подолання міграційної кризи потребує альтернативи квотам на розподіл біженців.

Про це заявила міністер закордонних справ Австрії Карін Кнайссль під час під час візиту до Братислави, повідомляє DW.

"Кнайссль зазначила, що це питання вимагає більш комплексного рішення з огляду на великі демографічні зміни в країнах походження біженців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином автрійська міністерка продемонструвала підтримку позиції Словаччини, яка виступає проти квот на біженців. Держсекретар міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок після зустрічі зазначив, що квоти на розподіл виявилися неефективними, оскільки вони ігнорують і бажання самих біженців. За його словами, ті не хочуть жити у таких країнах як Словаччина, а віддають перевагу багатшим державам ЄС.

Читайте також: Біля узбережжя Лівії за вихідні потонули понад 60 мігрантів

Як повідомлялося, нещодавно Словаччина підтримала своїх партнерів у "Вишеградській четвірці" - Польщу, Чехію та Угорщину - в суперечці з Єврокомісією стосовно розподілу біженців у Євросоюзі. У грудні 2017 року Єврокомісія подала до Суду ЄС позови проти Польщі, Угорщини та Чехії. Причиною стала відмова цих трьох країн приймати біженців з Греції та Італії за рішенням про перерозподіл, ухваленим ЄС у 2015 році. Раніше Суд Євросоюзу вже підтвердив законність квот на розподіл біженців у ЄС, відхиливши скарги Словаччини на Угорщини, які вимагали визнати недійсним відповідне рішення. Словаччина визнала свою поразку в Суді ЄС, а тому їй не загрожують санкції з боку Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-