Втручання Росії у вибори на Заході не вигідно Москві - Тіллерсон

Втручання Росії у вибори на Заході не вигідно Москві - Тіллерсон

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон вважає, що втручання Росії у вибори в США, а також інших країн у Європі, не сприяє досягненню будь-якої вигоди для Кремля, тому в Москві "мають замислитися" над своїми цілями.

Таку думку він висловив у розмові з кореспондентами інформагентства АР, стенограму якої поширив у вівторок Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується втручання у вибори, ми спілкуємось про це з росіянами. Я сказав їм, що не розумію, яку вигоду вони сподіваються отримати від цього. Відверто кажучи, це трохи збиває мене з пантелику. Я хочу сказати, що не розумію цього, навіть якщо ставлю себе на їхнє місце", - зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Україна є наріжним каменем у відносинах США з Росією - Тіллерсон

Водночас, він нагадав, що таке втручання спостерігається не тільки в Сполучених Штатах.

"Є докази того, що вони (росіяни – ред.) втручаються у вибори в Європі", - зазначив держсекретар.

"Це те, що Росії доведеться осмислити й визначити, чи сприяє це досягненню будь-яких з її цілей. Я не розумію, як це допомагає їм досягти своїх цілей", - сказав Тіллерсон.

Читайте також: Тіллерсон пояснив, чому Україна - на першому місці у відносинах США й Росії

Він також зауважив, що на нинішньому етапі американська сторона зосереджує увагу на зонах конфліктів, насамперед в Україні й Сирії, "тому що ми вважаємо це найвищим пріоритетом". У цьому зв'язку він підкреслив, що передусім потрібно зупинити загибель цивільних.

"Ми повинні спробувати разом вирішити ці проблеми", - зауважив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-