Польща вірить, що Угорщина

Польща вірить, що Угорщина "захистить" її від санкцій ЄС

Укрінформ
Угорщина заблокує будь-які санкції Європейської комісії проти Польщі.

Про це заявив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик в ефірі польського радіо Trojka.

"Можна бути упевненими в цьому на 100%, і ми про це давно знаємо. Перед Різдвом прем’єр Віктор Орбан абсолютно однозначно висловився у цій справі (блокування антипольських санкцій). Під час учорашнього візиту (прем'єра Польщі до Угорщини - ред.) він це підтвердив", - заявив Дворчик.

Голова канцелярії польського прем'єра підкреслив, що в цьому можна не сумніватися не лише через дружні відносини Польщі й Угорщини, але й тому, що це суперечить інтересам країн Центральної Європи, і звинувачення з боку Єврокомісії не мають під собою юридичних підстав.

Читайте також: Попри рішення Єврокомісії Дуда підписав скандальні закони про судочинство

Як повідомлялося, Єврокомісія у грудні прийняла рішення про застосування 7-ї статті договору ЄС проти Польщі і дала Варшаві три місяці на запровадження в дію рекомендацій щодо покращення у країні ситуації з верховенством права. Застереження комісії викликають зміни у системі судочинства й ухвалення Польщею законів у цій сфері. Йдеться про раніше ухвалені закони про Конституційний суд та суди загальної юрисдикції, а також про закони про Верховний суд та Національну раду судочинства.

Санкції проти Польщі, зокрема позбавлення права голосу в ЄС, будуть неможливими, якщо проти цього виступить хоча б одна країна ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-