У Польщі вважають, що у виплаті репарацій Німеччина дискримінувала Польщу

У Польщі вважають, що у виплаті репарацій Німеччина дискримінувала Польщу

Укрінформ
Бюро аналізу Сейму Польщі оприлюднило результати  експертизи, де проаналізовано виплату повоєнних репарацій Німеччиною 21-й країні Європи.

На переконання депутата правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Аркадія Мулярчика, документ показує, що Польща у питанні виплати репарацій була дискримінованою з боку Німеччини.

Про це інформує РАР.

“З перспективи часу ми бачимо, що Польща і поляки були дискриміновані і до них було погане ставлення. Німці виплатили іншим країнам загалом 67 млрд євро, з яких поляки отримали лише 2%. Це показує велику дискримінацію і несправедливість”,- заявив Мулярчик.

Він зазначив, що ця експертиза свідчить про те, що “справа є відкритою у політичному та юридичному значеннях”.

“Увесь час ухвалюються рішення про виплату репарацій (іншим країнам), і вони виконуються”,- констатував політик правлячої партії.

Читайте також: Моравецький висловився щодо можливості виплати Польщі репарацій від Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, торік у серпні Мулярчик звернувся до аналітичного бюро Сейму Польщі з питанням, чи може зараз Польща вимагати від Німеччини сплати репарацій. Після цього екс-глава польського уряду Беата Шидло зазначила, що Польща має право вимагати від Німеччини репарації за збитки, завдані під час Другої світової війни.

Чинний глава польського уряду Матеуш Моравецький у грудні заявив, що справа репарацій за завдану Польщі шкоду під час Другої світової війни має з'явитися на порядку денному відносин між Варшавою і Берліном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-