Санкції проти КНДР ефективні, коли їх дотримуються всі - Єльченко

Санкції проти КНДР ефективні, коли їх дотримуються всі - Єльченко

Укрінформ
Санкції проти Північної Кореї, що запроваджуються резолюціями Ради Безпеки ООН, здатні змінити безрозсудну й провокаційну поведінку режиму в Пхеньяні лише в разі повного їх дотримання всіма державами-членами Організації.

Таку позицію висловив у п'ятницю після успішного голосування РБ за нові санкції проти КНДР постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би ще раз підкреслити ключове значення повного та всеосяжного виконання резолюцій всіма державами-членами Ради щодо КНДР. Спільні дії необхідні для того, щоби змінити безрозсудну поведінку Пхеньяна", - заявив глава Української місії.

Він підкреслив, що "консолідована та безкомпромісна позиція на глобальному рівні має вирішальне значення для виключення ризику подальших провокацій та збереження режиму ядерного нерозповсюдження в цілому".

Читайте також: Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї

Нова резолюція, за словами українського дипломата, не тільки зміцнює вже існуючий режим санкцій, "вона чітко доводить, що Рада зберігає єдність і рішучість у своїй відповіді на зростаючу ядерну загрозу на Корейському півострові".

З іншого боку, ця резолюція підтверджує відкритість Ради Безпеки ООН для діалогу в межах мирного й дипломатичного врегулювання ситуації в регіоні та намір звести до мінімуму вплив на північнокорейське населення. 

"Ми вважаємо, що наш сигнал сьогодні буде почутий північнокорейським керівництвом", - підкреслив постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-