У РЄ закликали боротися проти гендерної нерівності на робочих місцях

У РЄ закликали боротися проти гендерної нерівності на робочих місцях

Укрінформ
Нерівна оплата праці, недостатня кількість жінок у керівних органах та керівних посадах у державах-членах Ради Європи є несправедливістю та грубим порушенням прав людини, вирішенню якого слід приділяти більше уваги, ніж це робиться нині.

Про це заявив сьогодні у Страсбурзі Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року жінки в Європі впродовж останніх двох місяців працювали безоплатно, якщо порівнювати з чоловіками. Крім того, вони продовжували стикатися з недостатнім представленням у керівних органах та на керівних посадах. Це груба несправедливість та порушення прав людини. Європейські держави повинні вирішувати це набагато дієвіше, ніж це відбувається сьогодні", - заявив Муйжнієкс у своїй останній заяві.

Він наголосив, що незважаючи на відмінність ситуації у різних країнах є очевидним, що жінки на європейському континенті потерпають від нерівного ставлення та можливостей на робочих місцях.

«Було б неправильно вважати, що така ситуація є результатом лише динаміки зайнятості. Насправді дискримінація жінок, будь-то пряма чи непряма, у цій сфері життя (за місцем працевлаштування – ред.) спричинена глибоко укоріненим соціальним ставленням, яке утримує жінок у підлеглій ролі. Тому вирішення цієї проблеми вимагає комплексного підходу від держав-членів Ради Європи, від законодавчих до політичних, культурних та економічних заходів, які мають бути впроваджені», - сказав комісар.

Читайте також: Австрійські політичні реалії: консерватори та ультраправі в одній упряжці

Як повідомляв Укрінформ, починаючи з 3 листопада майже всі француженки працюють задарма, не отримуючи платню за виконану роботу. Такий результат отримали автори дослідження, оцінивши рівень зарплат жінок і чоловіків на однакових посадах. За основу було взято показники Eurostat. Торік аналогічний підрахунок показав, що зарплатного фонду «вистачило» на чотири дні пізніше – до 16:48 7 листопада.

Як підрахували фахівці Всесвітнього економічного форуму, розрив у оплаті праці чоловіків і жінок не зникне ще 217 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-