МЗС Польщі: відмова Росії віддавати

МЗС Польщі: відмова Росії віддавати "літак Качинського" - підозріла

Укрінформ
Факт, що Росія вже понад сім років відмовляється віддавати Польщі розбитий Ту-154М може свідчити про те, що Москва щось має на своєму сумлінні.

Про це в інтерв’ю телеканалу TVP1 в середу заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Ми Росії відповідаємо чесно: чим довше ви тримаєте літак, чим довше не хотітимете співпрацювати у слідстві для з'ясування обставин катастрофи, тим більше ви даєте приводів підозрювати, що ви щось маєте на своєму сумлінні, що ця катастрофа виглядала зовсім по іншому, ніж це показано у рапорті МАК (російська комісія), і приховуєте реальні, справжні причини цієї катастрофи", - підкреслив Ващиковський.

Він зазначив, що для встановлення справжніх причин катастрофи треба повернути до Польщі розбитий літак і спробувати скласти його з окремих частини.

Читайте також: Смоленська катастрофа: Мацеревич розповів, як Путін заважає розслідуванню

"Без спроби складення цього літака не буде змоги відтворити перебіг цієї катастрофи та встановлення її причин", - заявив глава МЗС РП.

Він підкреслив, що росіяни це "прекрасно розуміють", а тому виникає питання, чому вони продовжують тримати у себе  розбитий урядовий літак.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули усі 96 осіб, які перебували на борту польського урядового літака, зокрема президент Польщі Лех Качинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-