Юнкер: Єврокомісія не зірвала усіх мостів з Польщею

Юнкер: Єврокомісія не зірвала усіх мостів з Польщею

Укрінформ
Єврокомісія не воює з Польщею і не зірвала усіх мостів у діалозі з Варшавою.

Таким чином президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції  з новим австрійським канцлером Себастьяном Курцом відреагував на запитання про започаткування у середу процедури введення в дію 7-ї статті договору ЄС, що передбачає можливе запровадження санкцій проти Польщі за порушення європейських стандартів у процесі реформування системи судочинства, інформує Rzeczpospolita.

“Ми не воюємо з Польщею. Це — складна процедура. Без сумніву, ми донині не зірвали усіх мостів (між ЄК і Польщею)”,- заявив Юнкер.

Водночас, Курц сказав, що не знає яке рішення прийме у середу Єврокомісія. Він зазначив, шо “повністю довіряє” Брюсселю у цій справі.

У середу під час засідання європейських комісарів має бути прийнято рішення про початок процедури застосування 7-ї статті договору ЄС проти РП.

Читайте також: Моравецький провів перші зміни в уряді Польщі

Раніше, 15 листопада, Європарламент у своїй критичній щодо Варшави резолюції рекомендував Єврокомісії розпочати цю процедуру наголошуючи, що у Польщі спостерігається "чітка загроза серйозного порушення" європейських цінностей, включаючи принцип верховенства права.

Новообраний глава польського уряду Матеуш Моравецький нещодавно заявив, що від початку введення в дію цієї “несправедливої процедури” щодо Польщі і до моменту її завершення, Варшава ще неодноразово вестиме діалог з Брюсселем на цю тему. Він підкреслив, що дотримується позиції, за якої суверенні країни мають право самостійно, без втручання ззовні, реформувати свою систему судочинства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-