Мігранти-стоп: нідерландські ультраправі закликають Європу взяти приклад з Трампа

Мігранти-стоп: нідерландські ультраправі закликають Європу взяти приклад з Трампа

Укрінформ
Нідерландський ультраправий політик Герт Вілдерс закликав європейські країни запровадити заборону на в’їзд для мігрантів, як це зробив президент Дональд Трамп у США.

Про це Вілдерс заявив на на з’їзді євроскептичних партій Європи у Празі, повідомляє The Guardian.

"Це буде майже так, якби ви межували з сектором Гази майже на кожному кордоні. Ми повинні прийняти абсолютно нову стратегію. Ми повинні мати мужність обмежувати легальну імміграцію, а не розширювати її, навіть якщо нам іноді доводиться будувати стіну", - сказав він.

Вілдерс також закликав Європу вдатися до методів Австралії, яка повертає човни мігрантів до їхніх країн, та побудувати нові прикордонні стіни, як Трамп пообіцяв зробити на кордоні США з Мексикою.

Вілдерс, який був засуджений у минулому році нідерландським судом за дискримінацію мігрантів, навів дані досліджень в США, які, за його твердженням, показали, що у середині століття Чехія межуватиме на півночі, півдні та заході з країнами, де мусульманське населення становитиме більш ніж 20%.

Читайте також: У Німеччині очікують зниження припливу мігрантів

Як повідомлялося, у суботу, 16 грудня, у Празі пройшов з'їзд ультраправих партій Європи, який бойкотували чехи. Крім Вілдерса на конференції також були француженка Марін Ле Пен, Лоренцо Фонтана з італійської "Ліги Півночі" та Георг Майєр з австрійської Партії свободи.

Серед спікерів – бельгієць Героль Аннеманс, поляк Міхал Марусик, Маркус Претцелл з "Альтернативи для Німеччини" (AfD) та Дженіс Аткінсон, колишній член британської UKIP.

Партії, які об’єдналися в Європарламенті у групу "Європа націй і свободи" (ENF), сповідують антимігрантську та євроскептичну ідеологію. Вони заявили, що на конференції планують зосередити увагу на співпраці в Європі, але за межами структур ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-