Генсек ООН застерігає від сліпого розв'язування війни з КНДР

Генсек ООН застерігає від сліпого розв'язування війни з КНДР

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш застеріг країни світу від того, щоб сліпо вплутуватися у війну з Північною Кореєю.

Про це він заявив в четвер, 14 грудня, в ході візиту в Японію, повідомляє DW.

"Гірше, що могло б статися, це якщо б ми усі, самі того не усвідомлюючи, вплуталися у війну, у якої могли б бути дуже драматичні наслідки", - зазначив Гутерріш.

Він також підкреслив важливе значення міжнародних санкцій для боротьби із зростаючою загрозою з боку Пхеньяну. При цьому він додав, що дипломатична робота з "денуклеаризації" Корейського півострова повинна вестися мирно.

"Важливо, щоб усі сторони розуміли крайню необхідність пошуку рішення", - заявив Гутерріш журналістам.

У свою чергу прем'єр-міністр Японії Синдзо Абе підтримав його заклик "повністю виконати резолюції Ради Безпеки ООН" і "вести цілеспрямований діалог з денуклеаризації".

Читайте також: Китай готується приймати біженців з КНДР у випадку війни - ЗМІ

З 2006 року Радбез ООН прийняв дев'ять резолюцій, що вводять санкції проти Північної Кореї у відповідь на проведення Пхеньяном ракетно-ядерних випробувань. Останнє посилення штрафних заходів сталося у вересні. Резолюція, що була ухвалена тоді, передбачала обмеження імпорту нафти в Північну Корею і заборону на експорт текстилю з КНДР.

У відповідь на черговий запуск балістичної ракети, здійснений Пхеньяном 28 листопада у напрямі Японського моря, президент США Дональд Трамп оголосив про нові "значні" санкції. За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, вони будуть спрямовані на фінансовий сектор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-