У 2017 році 262 журналісти перебувають в ув'язненні – CPJ

У 2017 році 262 журналісти перебувають в ув'язненні – CPJ

Укрінформ
На кінець 2017 року 262 журналісти перебувають за гратами у багатьох країнах світу.

Такі дані оприлюднила у середу правозахисна організація Комітет захисту журналістів (CPJ), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на 1 грудня 2017 року CPJ виявив 262 журналісти, які перебувають за гратами по всьому світові. Ці дані засвідчили зростання порівняно з попереднім роком, коли ця кількість сягала 259 людей», - заявили у журналістській правозахисній організації.

Протиправно ув'язнений у Москві журналіст Укрінформу Роман Сущенко включений до списку разом з чотирма іншими представниками ЗМІ, які позбавлені волі в Росії.

За даними CPJ, 194 (74%) журналісти ув’язнені за дії, які обвинувачення вважає спрямованими проти інтересів держави.

Серед країн світу найбільше журналістів тримаються за гратами у Туреччині (73), Китаї (41) та Єгипті (20).

Читайте також: Адвокат Сущенка: Прочитати справу до Нового року, швидше за все, не вдасться

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві".

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, почнеться у січні. Як повідомлялося раніше, Сущенку загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-