Адвокат Сущенка: Прочитати справу до Нового року, швидше за все, не вдасться

Адвокат Сущенка: Прочитати справу до Нового року, швидше за все, не вдасться

Укрінформ
Власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко, заарештований у Москві, і його захист, швидше за все, не встигне до 1 січня ознайомитися з матеріалами обвинувачення.

Про це розповів Укрінформу його адвокат Марк Фейгін.

"Сьогодні побачуся з Романом Сущенком. Ймовірно, почнемо знайомитися з сьомим томом справи (з десяти - ред.). Це комп'ютерні розшифровки. Його пряма журналістська робота, підготовчі матеріали до статей. Схоже, подібних матеріалів багато, ще на кілька томів", - сказав Фейгін.

Також, за його словами, ще є відеосвідчення. "Дані матеріали потрібно уважно оглядати, вичитувати, виявляючи суперечності. А вони є, перш за все, процесуальні", - пояснює адвокат.

Він також нагадав, що знайомитися з матеріалами через їх засекречування можна тільки в Слідчому управлінні ФСБ. Матеріали не можна копіювати, перезнімати, все потрібно тримати в пам'яті. З усіх цих причин ознайомлення, можливо, затягнеться на 1-2 тижні. Таким чином, ознайомитися з матеріалами слідства до Нового року, швидше за все, не вдасться.

Читайте також: На Сущенка продовжують тиснути, пропонуючи визнати провину - адвокат

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, почнеться у січні. Як повідомлялося раніше, Роману Сущенку загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-