Сирійська армія та союзники атакують Ідліб� - ЗМІ

Сирійська армія та союзники атакують Ідліб - ЗМІ

Укрінформ
Сирійська армія, підтримувані Іраном сили та російська авіація активізували військову кампанію проти повстанців у східній провінції Хама, просуваючись до утримуваної сирійською опозицією провінції Ідліб на північному заході країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед повстанців та свідків.

"За останні 48 годин десятки повітряних ударів, які, як вважається, були завдані в основному російськими винищувачами, вразили підконтрольні опозиції села та містечка в північно-східній сільській місцевості Хами та південній частині провінції Ідліб”, - йдеться у повідомленні.

Сирійська опозиція, під контролем якої перебувають відповідні райони, заявила, що направила підкріплення, щоб відібрати назад ряд селищ у північно-східній місцевості Хами.

Як зазначається, сирійська армія втратила стратегічну провінцію Ідліб, коли столиця провінції була відбита повстанцями у 2015 році. Відтоді вона стала єдиною провінцією, яка повністю перебуває під контролем опозиції. Провінція, що межує з Туреччиною, є також частиною зони деескалації.

Читайте також: Туреччина перекидає військову техніку в Ідліб

Повідомляється, що основна мета сирійської армії полягала в тому, щоб захопити стратегічний військовий аеропорт "Абу-аль-Дхур", один з найбільших аеропортів на півночі країни, який контролюється повстанцями з 2015 року. За словами джерела серед сирійської опозиції, по аеропорту в неділю були нанесені  авіаудари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-