Туреччина перекидає військову техніку в Ідліб

Туреччина перекидає військову техніку в Ідліб

Укрінформ
Туреччина перекидає військову техніку на північний захід Сирії для створення спостережних пунктів у зоні деескалації в Ідлібі.

Про це повідомляє в неділю Анадолу.

"Черговий конвой з військовою технікою виїхав до Сирії напередодні ввечері. У Генштабі Збройних сил Туреччини повідомили, що перекидання військ в Ідліб буде продовжено", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що військова техніка стягується з різних районів Туреччини до прикордонної з Сирією провінції Хатай. Підрозділи Збройних сил Туреччини дислокуються на кордоні провінції Ідліб і району Афрін, підконтрольного сирійській курдській партії "Демократичний союз" (PYD), яку в Туреччині вважають пов'язаною з Робітничою партією Курдистану.

Процес розміщення турецького контингенту в зоні деескалації в Ідлібі почався 12 жовтня. Цьому передувала розвідувальна операція, яка тривала з 8 по 11 жовтня.

Місія з контролю над зменшенням напруженості, що складається з сил країн-гарантів (Туреччина, РФ і Іран), була створена відповідно до домовленостей, досягнутих на міжсирійських переговорах в Астані.

Читайте також: Авіація Асада скинула на передмістя Дамаска 38 касетних бомб

Як відомо, війна у Сирії почалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, під час конфлікту загинули більш як 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни. 

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-