У Москві

У Москві "вата" зірвала показ фільму про війну на Донбасі

Укрінформ
У Москві прихильники проросійських сепаратистів на Донбасі зірвали показ фільму "Політ кулі" про конфлікт на Сході України.

Показ мав відбутися у рамках фестивалю "Артдокфест", повідомляє ВВС.

"До кінотеатру "Октябрь" під час показу фільму "Політ кулі" увірвалося близько 50 прихильників проросійських сепаратистів. Один з них облив екран сечею. Співробітники ЗМОПу вивели глядачів із залу і викликали підкріплення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив кореспондент ВВС, ще до показу люди в камуфляжі і з прапорами так званої "Новоросії" намагалися пройти в зал без квитків. Вони увірвалися до кінотеатру на самому початку показу. "Від цих людей виразно доносився запах алкоголю", - стверджує журналіст.

Після того, як один з активістів облив екран сечею, по залу почав поширюватися сморід, і багато глядачів почали виходити. Близько 50 співробітників ЗМОПу, які охороняли зал, попросили всіх глядачів вийти, утворивши для людей коридор.

Читайте також: "Кіборги" все ж з'явилися в афішах чернівецьких кінотеатрів

За інформацією "Медіазони", нападників охорона також вивела із залу, але їх не стали відвозити у відділення - вони стоять у фойє кінотеатру і конфліктують з глядачами.

Напередодні режисер фільму "Політ кулі" Беата Бубенець опублікувала відео, на якому кілька прихильників так званих "ДНР" і "ЛНР" обіцяли організаторам "Артдокфесту" "серйозні проблеми" на наступному показі фільму.

За інформацією «Новой газеты», серед активістів є представники SERB, а також «Союз десантников».

Як повідомляв Укрінформ, на фестивалі "Артдокфест" в Москві прихильники терористів пригрозили зірвати його наступний показ.

Вони стверджують, що фільм "Політ кулі" прославляє бійців українського добровольчого батальйону "Айдар". Вони погрожують, що 10 грудня на другий показ фільму в Москві "прийдуть 500 чоловік" і зірвуть його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-