Прихильники бойовиків загрожують зірвати показ фільму на

Прихильники бойовиків загрожують зірвати показ фільму на "Артдокфесті" в Москві

Укрінформ
На фестивалі документального кіно "Артдокфест" в Москві на показ фільму, присвяченому війні в Україні, прийшли прихильники терористів і пригрозили зірвати його наступний показ.

Про це повідомляється в опублікованому у Facebook відео.

Під час розмови двох чоловіків і жінки з президентом "Артдокфеста" Віталієм Манським прихильники терористів, періодично вимовляючи особисті образи, стверджують, що фільм "Політ кулі" прославляє бійців українського добровольчого батальйону "Айдар". Вони погрожують, що 10 грудня на другий показ фільму в Москві "прийдуть 500 чоловік" і зірвуть його. Один зі співрозмовників Манського стверджує, що з 2014 року знаходиться на Донбасі.

Невдоволення прихильників терористів викликав намір організаторів фестивалю показати поза конкурсом ще один фільм, присвячений війні в Донбасі, під назвою "Війна заради миру". Показ цього фільму був перенесений організаторами до Чеського культурного центру і запланований на 11 грудня.

Читайте також: Раду просять посилити покарання за контрабанду і незаконний перетин кордону

Нагадаємо: 7 грудня кінотеатр "Жовтень" без пояснення причин зняв з показу фільм "Мустафа" - про лідера кримськотатарського національного руху Мустафу Джемілєва. До дирекції фестивалю надійшов офіційний запит з московського Центру з протидії екстремізму про надання відеозапису фільму "Мустафа". Організатори "Артдокфеста" змушені були відмовитися від показу фільму.

Кінофестиваль «Артдокфест» відкрився в Москві прем'єрним показом фільму в РФ Аскольда Курова «Процес» про «справу Сенцова».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-