Спецслужби РФ стежили за дисциплінарною комісією МОК

Спецслужби РФ стежили за дисциплінарною комісією МОК

Укрінформ
За дисциплінарною комісією Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яка розслідувала систематичне використання допінгу російськими спортсменами, стежили спецслужби РФ.

Відтак, щоб вберегти результати розслідування, члени комісії пішли на безпрецедентні кроки з безпеки. Про це заявив керівник комісії, екс-президент і екс-міністр оборони та спорту Швейцарії Самуель Шмід в інтерв’ю газеті Aargauer Zeitung, повідомляє DW.

Зокрема, за його словами, члени комісії працювали за комп'ютерами без під'єднання до інтернету. Вони не брали з собою на засідання електронні пристрої, опускали зовнішні жалюзі, перевіряли чи немає в приміщеннях прослуховуючих пристроїв.

"Ми не хотіли попастися на власній наївності", – заявив Шмід.

Читайте також: Чому МОК настільки ліберально покарав Росію

Окрім цього, за словами керівника комісії, під час однієї з конференцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в одному готелі з делегацією МОК оселилися співробітники російських спецслужб.

"Тоді стало зрозуміло, що ми є конкретною метою атаки", – додав Шмід.

Читайте також: Росія лідирує за кількістю відібраних олімпійських медалей

Нагадаємо: російську збірну відсторонили від участі в Олімпіаді-2018, яка відбудеться у Південній Кореї з 9 по 25 лютого, проте деякі російські спортсмени все ж зможуть взяти у ній участь, але під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-