Посол США в НАТО: Україна – в ТОПі нашого списку завдань

Посол США в НАТО: Україна – в ТОПі нашого списку завдань

Укрінформ
Питання українського врегулювання та примушення Росії виконати повною мірою Мінські домовленості перебувають "в ТОПі" завдань для американської дипломатії, яка працює на цьому напрямі.

Таку позицію висловила в понеділок посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, передає Укрінформ.

"Недавно я розмовляла з Куртом Волкером, на конференції з питань безпеки в Галіфаксі, і я би сказала, що Україна зараз перебуває в ТОПі нашого списку сфер, де ми маємо побачити більшу активність Росії в правильному напрямку, втім, ми цього поки не бачимо", - зауважила американський посол.

Вона підкреслила, що це є однією з причин, чому НАТО твердо переконане в тому, що зараз не можна вести справи з РФ "як зазвичай", допоки росіяни не повернуться за стіл переговорів і не покажуть своєї здатності виконати Мінські угоди.

Читайте також: Держдеп уникає офіційних коментарів про зустріч Волкера й Суркова

Гатчісон також нагадала, що РФ становить небезпеку і для країн Північноатлантичного альянсу. "Ми вже бачили дії Росії, які не були корисними для багатьох наших союзників та країн НАТО", - зауважила американський дипломат.

Посол США при НАТО виступила з прес-конференцією у Брюсселі напередодні міністерської зустрічі в штаб-квартирі Альянсу 5-6 грудня на рівні глав зовнішньополітичних відомств. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-