Пучдемон залишиться в Бельгії до виборів у Каталонії

Пучдемон залишиться в Бельгії до виборів у Каталонії

Укрінформ
Відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон залишиться у Бельгії до виборів 21 грудня у Каталонії, оскільки бореться проти екстрадиції в Іспанію.

Про це заявив його адвокат, пише AFP.

Пучдемон в очікуванні можливої екстрадиції в Іспанію, де він звинувачується в заколоті і зловживанні державними коштами, балотується на виборах на чолі платформи "Все для Каталонії". До її складу входять люди з його консервативною, сепаратистської партії PDeCAT, а також представники громадянського суспільства.

"У будь-якому випадку вони будуть (у Брюсселі) до 21 грудня, і, за моїми розрахунками, це може тривати до середини січня", - сказав адвокат Жауме Алонсо Куэвилльс каталонському радіо Rac1, маючи на увазі Пучдемона і чотирьох його колишніх міністрів, які повтікали до Бельгії у жовтні.

Читайте також: Арештовані політики Каталонії визнали владу Мадрида і просяться на волю - ЗМІ

"Я переконаний, що незалежно від того, що станеться, вони вдадуться до апеляції", - сказав адвокат.

Нагадаємо: позачергові парламентські вибори в Каталонії призначені на 21 грудня. Після їх проведення і обрання нового парламенту припиняє дію 155-та стаття іспанської конституції, яка передбачає введення прямого правління автономним регіоном з центру в разі, якщо місцева влада "не виконує свої конституційні обов'язки і завдає шкоди державним інтересам". Стаття також дозволяє тимчасово позбавити Каталонію автономії і розпустити регіональну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-