Китай пропонує

Китай пропонує "двонаправлений підхід" до вирішення ситуації з КНДР

Укрінформ
Китай пропонує задля мирного вирішення ситуації на Корейському півострові провести денуклеаризацію Корейської Народно-Демократичної Республіки та скасувати спільні військові навчання Південної Кореї та США.

Про це заявив голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, повідомляє інформаційне агентство «Сіньхуа».

«Щоб заспокоїти ситуацію на Корейському півострові, Китай пропонує двонаправлений підхід, прагнучи просувати денуклеаризацію і паралельно створити механізм встановлення миру. Пекін у своїй ініціативі закликає Пхеньян призупинити свою ракетну та ядерну діяльність і закликає Вашингтон призупинити спільні військові навчання з Південною Кореєю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це Сі Цзіньпін заявив під час телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом 29 листопада. Голова КНР підкреслив, що підтримка міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження та збереження миру в Північно-Східній Азії  є незмінними цілями Китаю.

«Китай хотів би підтримувати контакти зі США та іншими сторонами і спільно просувати мирне врегулювання ядерного питання шляхом діалогів та переговорів», - додав він.

Читайте також: Трамп закликав Китай використати "всі доступні важелі" впливу на Пхеньян

Як повідомлялось раніше, Трамп під час телефонної розмови із Цзіньпінем закликав офіційний Китай використати свій вплив на Північну Корею, задля припинення провокацій з її боку. Також після розмови Трамп анонсував посилення санкцій проти Корейської Народно-Демократичної Республіки. Такі кроки США здійснює у відповідь на чергове випробування міжконтинентальної балістичної ракети Північною Кореєю, яке відбулося в ніч з 28 на 29 листопада. Ракета подолала приблизно 1000 км, впавши в Японському морі, у виключній економічній зоні цієї країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-