Трамп закликав Китай використати

Трамп закликав Китай використати "всі доступні важелі" впливу на Пхеньян

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у середу поспілкувався по телефону зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпінем щодо продовження небезпечних провокацій з боку КНДР, закликавши Пекін використати всі можливості для впливу на Пхеньян.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному одразу після розмови, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп підкреслив рішучість Сполучених Штатів захищати себе та своїх союзників від зростаючої загрози з боку режиму Північної Кореї", - зауважується в документі.

Крім того, глава Білого дому наголосив на необхідності для Китаю "застосувати всі можливі важелі для того, щоб переконати Північну Корею припинити провокації з її боку та повернутися на шлях денуклеаризації".

Як повідомляв Укрінформ, президент Трамп неодноразово звертався до офіційного Пекіна із закликом використати свій вплив на режим КНДР, який має 95% зовнішніх фінансових і торговельно-економічних зв'язків саме з Китаєм.

Читайте також: Київ засуджує новий запуск Пхеньяном балістичної ракети

У ніч на середу попри заборону резолюцій ООН Пхеньян провів чергове випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Вона подолала приблизно 1000 км, впавши в Японському морі, у виключній економічній зоні цієї країни. 

У цьому зв'язку Сполучені Штати зазначили, що досі розглядають можливість дипломатичного врегулювання ситуації. Водночас, вони попередили про посилення міжнародного тиску на Пхеньян та блокаду морських перевезень до і з Північної Кореї. При цьому США підтвердили свої зобов'язання щодо захисту союзників, передусім Республіки Корея і Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-