НАТО: 60% повідомлень російською в Twitter створюють боти

НАТО: 60% повідомлень російською в Twitter створюють боти

Дослідження
Укрінформ
У соціальній мережі Twitter 60% усіх російськомовних облікових записів мають вигляд автоматизваних, тобто ботів.

Про це йдеться у доповіді Центру передового досвіду НАТО з питань стратегічних комунікацій (NATO Strategic Communications Centre of Excellence), повідомляє “Голос Америки”.

"Російськомовні боти створюють приблизно 70% усіх російських повідомлень про НАТО у країнах Балтії та Польщі. Загалом 60% активних російськомовних облікових записів мають вигляд автоматизованих. Для порівняння 39% англомовних облікових записів є ботами", - зазначає доповідь.

Читайте також: Facebook покаже користувачам, чи атакували їх російські тролі

Дослідження вказує, що його висновки базуються на аналізі добірки даних Twitter, які стосувались військової активної у країнах Балтії та Польщі.

"Ця добірка не є репрезентативною щодо Twitter загалом. Висновки можуть бути іншими у випадку інших медіа платформ", - зауважує доповідь.

"Політичні сили активно використовують боти у соцмережах для маніпуляцій громадською думкою з питань регіональної геополітики. За нашими оцінками, на такі облікові записи припадає від 5 до 15 відсотків усієї активності щодо присутності НАТО у Латвії та Естонії з березня по липень 2017 року. Згенеровані ботами повідомлення мають відмінності залежно від того, на яку аудиторію вони націлені. Повідомлення, націлені на західного споживача, наголошують, що масштаби російських навчань менші за операції НАТО. Повідомлення націлені на внутрішню аудиторію, рідко згадуються російські навчання", - йдеться в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-