Facebook покаже користувачам, чи атакували їх російські тролі

Facebook покаже користувачам, чи атакували їх російські тролі

Укрінформ
Популярна платформа соціальних мереж Facebook працює над розробкою нового інструменту, за допомогою якого користувачі зможуть побачити, чи були вони атаковані проплаченою рекламою та повідомленнями російських тролів.

Нова функція запрацює вже до кінця нинішнього року, пише центральне американське видання USA Today.

"Новий інструмент, який, за твердженнями компанії Facebook, буде доступний до кінця року в меню "Довідкового центру", вперше надасть можливість користувачам дізнатися, чи були вони обдурені акаунтами, пов'язаними з Російським агентством інтернет-досліджень", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Україна є основним об’єктом уваги російських ботів у Twitter - НАТО

Як було встановлено під час розслідування щодо втручання РФ у вибори в США, майже 150 млн користувачів соціальних мереж Facebook та Instagram могли бачити проплачену політичну рекламу та публікації, поширені організацією із Санкт-Петербурга, пов'язаною з Кремлем. Тож, нововведення від Facebook простежить зв'язок між російською "фабрикою тролів" і звичайними користувачами, які відзначали, коментували або ставили вподобання на цих матеріалах.

Натомість, інструмент не матиме широких можливостей. Наприклад, він не зможе показати користувачам проплачений контент, який вони могли прочитати на сторінках своїх друзів. Крім того, користувачі не побачать повноцінних публікацій такої реклами, оскільки доступним буде тільки список заголовків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-