Точицький радить створити в ЄС

Точицький радить створити в ЄС "чорний список" російських фейкометів

Укрінформ
Маніпуляції та дезінформація, які здійснює Росія, є одними з найбільших безпекових загроз для Євросоюзу та країн "Східного партнерства".

На цьому наголосив представник України при ЄС Микола Точицький в інтерв’ю брюссельському виданню EU Observer, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Маніпуляції та фейкові новини з боку Росії є одними з головних нинішніх безпекових загроз для ЄС і регіону "Східного партнерства", - переконаний посол.

Точицький висловив переконання, що у протидії російській дезінформації ЄС повинен обмежити або заборонити на території своєї юрисдикції такі пропагандистські організації, як телеканал Russia Today, агентство Sputnik, сотні й тисячі інших видань, зокрема й сайту Luxembourg Herald, а також фейкові аккаунти в  соціальних мережах.

Посол відзначив, що група зі стратегічних комунікацій ЄС Stratcom повинна скласти перелік таких видань.

Читайте також: Фейки і пропаганда: як уберегтися від тенет Кремля

Відповідаючи на запитання, чи може ЄС використати досвід Росії у питанні того, як "завоювати серця людей", Точицький наголосив, що це не є позитивною і корисною практикою.

"Я не впевнений, що ЄС може отримати щось позитивне від Росії – країни, де політичні рейтинги набуваються через пропаганду у радянському стилі, що доповнюється порушенням прав людини та демонізацією західних цінностей", - заявив посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-