Сорос звинуватив угорську владу в наклепі

Сорос звинуватив угорську владу в наклепі

Укрінформ
Американський фінансист і філантроп Джордж Сорос звинуватив владу Угорщини в тому, що вона вводить жителів країни в оману щодо його поглядів і дій.

Це робиться з метою відволікти увагу від низького рівня освіти й охорони здоров'я в країні, йдеться в заяві фонду «Відкрите суспільство» Джорджа Сороса, повідомляє Reuters.

«У заявах ... міститься перекручення і відверта брехня, які навмисно вводять в оману угорців щодо поглядів Джорджа Сороса на мігрантів і біженців», - йдеться в заяві.

На думку американського фінансиста угорського походження, влада Угорщини обрала його «зовнішнім ворогом» і навмисно перекручує його погляди, щоб відволікти увагу виборців від низького рівня освіти й охорони здоров'я в країні.

Читайте також: Гройсман про заяви угорських чиновників: Не дозволимо говорити з нами у тоні шантажу

Як відомо, прем'єр-міністр Угорщини Орбан намагається блокувати діяльність Центрально-Європейського університету, який фінансується Соросом.

У квітні 2017 року були ухвалені поправки в угорський закон про освіту, що передбачають заборону на діяльність іноземних вузів, які не мають навчальної структури у своїх рідних країнах. Під це обмеження потрапив і Центрально-Європейський університет.

У липні на загальнонаціональних телеканалах також була запущена реклама, в якій Сороса звинувачують у причетності до збільшення потоку мігрантів в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-