У Берліні презентували аналітичний центр. Україна – в пріоритеті

У Берліні презентували аналітичний центр. Україна – в пріоритеті

Фото
Укрінформ
У Берліні презентували новий аналітичний центр Das Zentrum Liberale Moderne (LibMod), в число пріоритетів якого входить і Україна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Зокрема, для всебічного інформування про те, що відбувається в Україні, в рамках проекту створено сайт "Розуміти Україну".

Представляючи цей сайт, екс-депутат бундестагу двох попередніх скликань, одна з організаторів Центру Марілуїзе Бек підкреслила, що європейці мають усвідомлювати, що Європа - це більше, ніж ЄС, і повинні підтримувати Україну, оскільки "Україна має пряме відношення до європейського проекту".

При цьому Бек пообіцяла, що на сайті буде виставлена об'єктивна інформація про Україну, без "революційної романтики".

Читайте також: Успіх реформ в Україні призведе до політичних змін у РФ - екс-глава бундесверу

Статті для сайту вже підготували відомі аналітики, історики та письменники, в тому числі Тімоті Снайдер, Герхард Сімон і Юрій Андрухович.

Колишній федеральний президент ФРН Йоахім Гаук зазначив у розмові з кореспондентом агентства, що українські інтелектуали, політики та їхні німецькі друзі мають докласти багато зусиль, щоб показати: українці - великий народ, зі своїми інтересами і нагальними проблемами, а Україна стала жертвою агресії з боку РФ.

У Берліні з'явився новий аналітичний центр, який займатиметься питаннями щодо України / Фото: Ольга Танасійчук , Укрінформ

У свою чергу, посол України у ФРН Андрій Мельник зазначив, що раніше подібних ініціатив у Німеччині явно не вистачало.

Центр LibMod опікуватиметься проблемами лібералізму в сучасному світі, в тому числі викликами демократії і безпеки, зростанням популізму, трансатлантичними відносинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-