Успіх реформ в Україні призведе до політичних змін у РФ - екс-глава бундесверу

Успіх реформ в Україні призведе до політичних змін у РФ - екс-глава бундесверу

Укрінформ
Успіх реформ в Україні може призвести до політичних змін у Росії й пришвидшити вирішення ситуації з Кримом.

Про це заявив екс-міністр оборони ФРН (1992-1998) Фолькер Рюе на проведеній конференції у Берліні "Майбутнє НАТО у непередбачуваному світі", повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Якщо в Україні буде справжня демократія, це змінить і Росію, і Росія боїться цього", - сказав Рюе.

Читайте також: У НАТО пов'язують безпеку країн-членів з ситуацією в Україні

Він переконаний, що особливо російська молодь, яка за все своє життя фактично не бачила інших керівників на чолі своєї країни, окрім Володимира Путіна, була б дуже натхненна прикладом України, якби там сталися справжні демократичні зміни, була переможена корупція. Це ж стосується й Криму: для жителів півострова економічно сильна, процвітаюча Україна була б привабливішою, ніж Росія. Колишній глава бундесверу також переконаний, що Україна має право бути членом НАТО і ЄС.

Визнаючи, що він не є прибічником "санкцій назавжди", екс-міністр оборони підкреслює, що Захід, Європа "були б зруйновані, якби визнали і погодилися з порушенням меж в Європі".

Читайте також: На дебатах у Європарламенті обговорили Східне партнерство+

Учасники дискусії, а це близько 20 діючих і колишніх політиків, експерти, військові, говорили про те, що 2014 рік драматично змінив ситуацію з безпекою. Це змусило НАТО переглядати стратегію й усвідомлювати, що тільки разом країни альянсу можуть "відбити безліч погроз, включаючи пряму військову загрозу", як сформулював загальну думку постійний представник ФРН у Північноатлантичній раді Ханс-Дітер Лукас. При тому, що різні країни мають різний досвід "спілкування" з РФ, в політиці щодо Росії потрібний "єдиний фронт".

Захід було організовано Німецьким Атлантичним товариством, Федеральною академією політики безпеки й представництвом Європейської Комісії в Німеччині за підтримки НАТО й федерального уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-