Прем'єр Іспанії приїхав до Барселони

Прем'єр Іспанії приїхав до Барселони

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой в неділю, 12 листопада, вперше після початку кризи в Каталонії приїхав до Барселони.

Він бере участь в передвиборчому заході, який проводить очолювана ним Народна партія напередодні перевиборів до парламенту автономії, повідомляє DW.

"Каталонія - це Іспанія, і Іспанія - це Каталонія", - заявив Рахой, виступаючи перед однопартійцями.

Він закликав усіх виборців взяти участь у позачергових парламентських виборах і висловив надію, що після них ситуація в регіоні стабілізується.

Рахой також закликав представників каталонського бізнесу не залишати регіон.

Напередодні в Барселоні сотні тисяч людей вийшли на мітинг, вимагаючи звільнити вісім політиків, затриманих у зв'язку з проголошенням незалежності Каталонії.

Читайте також: Іспанія знайшла слід хакерів РФ у каталонській кризі

Як повідомлялося, наприкінці жовтня парламент Каталонії за підсумками спірного референдуму прийняв резолюцію про заснування "каталонської республіки як незалежної і суверенної держави". Мадрид вважав цей крок порушенням конституції і розпустив адміністрацію і парламент Каталонії. За даними ЗМІ, після загострення кризи вже понад 2400 компаній перенесли свої штаб-квартири з Каталонії на північний схід країни.

Екс-глава каталонської адміністрації Карлес Пучдемон та інші колишні представники місцевої влади були обвинувачені в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанні проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами. З початку листопада вісім колишніх урядовців Каталонії перебувають у попередньому ув'язненні, а Пучдемон і ще чотири його соратники ховаються в Бельгії. Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на їх арешт, бельгійський суд повинен винести рішення щодо нього до 18 листопада.

Позачергові парламентські вибори в Каталонії призначені на 21 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-