Іспанія знайшла слід хакерів РФ у каталонській кризі

Іспанія знайшла слід хакерів РФ у каталонській кризі

Укрінформ
Росія могла втручатися в кризу відносин Каталонії та Іспанії шляхом маніпуляцій у соціальних мережах. 

Про це заявили двоє міністрів центрального уряду Іспанії, повідомляє DW.

"Міністр оборони країни Марія Долорес де Коспедаль заявила, що чимало повідомлень у соціальних мережах на тему Каталонії походили з російського сегменту інтернету", -  йдеться у повідомленні. 

Де Коспедаль підкреслила, що наразі невідомо, чи причетний до цього російський уряд, додає інформагенція AFP. Міністр розповіла про це на прес-конференції у відповідь на запитання одного з журналістів про російське втручання у внутрішню політику європейських країн.

У свою чергу міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс у інтерв'ю одній із місцевих радіостанцій заявив про наявність доказів втручання з "російських мереж" та хакерів. Дастіс уточнив, що йдеться не тільки про Іспанію, а про спроби дестабілізації всього Євросоюзу. Спроби інтернет-маніпуляцій в Іспанії обговорять на зустрічі глав МЗС країн ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомив речник уряду в Мадриді.

Читайте також: Каталонська криза: у Європарламенті стурбовані "прихованими намірами" РФ

Раніше міністри закордонних справ восьми країн ЄС звернулися з листом до Високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні. Вони закликають негайно посилити протидію пропаганді та дестабілізації, яку в ЄС намагаються посіяти "зовнішні актори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-