Петарди та поліцейські гелікоптери: у Варшаві починається Марш незалежності

Петарди та поліцейські гелікоптери: у Варшаві починається Марш незалежності

Фото, відео
Укрінформ
У  Варшаві розпочинається щорічний Марш незалежності під гаслом “Ми хочемо Бога”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Марші беруть участь кілька десятків тисяч осіб з націоналістичними поглядами. До польських націоналістів приєдналися націоналісти з Угорщини, зокрема активісти партії Йоббік та Словаччини.

На початку маршу виступають лідери різних об'єднань, які виголошують гасла проти лібералізму і світських основ держав і підкреслюють необхідність повернення до католицького фундаменту держави.

Над учасниками маршу літають поліцейські гелікоптери. Учасники маршу вистрілюють петарди, місце початку маршу оповито димом.

Читайте також: Качинський сказав, чого має досягти Польща на століття незалежності

Учасники ходи скандують: "Наш шлях- націоналізм!" та "Скоро ліваки відійдуть до історії".

Щорічний “Марш незалежності”, який організовують польські націоналісти 11 листопада, цього року відбудеться під гаслом “Ми хочемо Бога”.

Cеред його організаторів є організації Національний рух, Всепольська молодь, Національно-радикальний табір та інші.

Очікується, що в цьогорічному марші візьмуть також націоналісти з багатьох країн Європи. Організатори маршу розраховують, що в цьому році в ньому можуть взяти участь до 50 тисяч осіб з ультраправими поглядами.

У попередні роки під час “Маршів незалежності” практично щороку траплялися різного року провокації, зокрема сутички учасників маршу з поліцією та противниками маніфестації. Торік один із учасників маршу з проросійськими поглядами спалив український прапор.

Як згодом з'ясувалося, це був не український прапор, а прапор Руху автономії Сілезії, який ця особа помилково сплутала з українським стягом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-