Качинський сказав, чого має досягти Польща на століття незалежності

Качинський сказав, чого має досягти Польща на століття незалежності

Укрінформ
Польща в минулому столітті стала жертвою двох тоталітарних режимів, наслідки яких країна відчуває й донині.

Про це під час традиційної щомісячної зустрічі у пам'ять про жертви Смоленської катастрофи напередодні дня незалежності Польщі заявив лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Польща упродовж останніх 99-ти років 50 років була позбавлена незалежності. Вона стала жертвою двох страшних тоталітаризмів - німецького і російського. Наслідки цієї неволі XX століття, як і цієї нещодавньої, тривають й донині. Вони тривають у матеріальній, але насамперед, у духовній сфері, у сфері свідомості”,- заявив Качинський. 

Лідер PiS підкреслив, що наступний рік - 100-річчя незалежності Польщі буде надзвичайно важливим, оскільки потрібно зробити усе можливе, щоб зміцнити польську незалежність.

Качинський підкреслив, що Польща хоче стати кимось в Європі, хто “визначає... шлях повернення до фундаментальних цінностей, до справжньої свободи, до перемоги і зміцнення цивілізації, що спирається на християнство”. 

Лідер PiS також повідомив, що 10 квітня 2018 року у центрі Варшави буде встановлено два пам'ятники — екс-президенту Лєху Качинському та усім жертвам Смоленської катастрофи. 

Читайте також: Партія Качинського у Польщі б'є рекорди популярності

“Ще буде прийнято остаточні рішення щодо пам'ятника Лєху Качинському, але  знаємо вже як (виглядатиме) і знаємо вже де (стоятиме). Я переконаний, що 10 квітня наступного року ці пам'ятники буде встановлено і що ми знатимемо правду (про Смоленську катастрофу)”, - підкреслив Качинський.

Фото: STANISLAW KOWALCZUK /East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-