У Варшаві

У Варшаві "декомунізували" майже 50 вулиць

Укрінформ
У Варшаві з 10 листопада змінили назви 47 вулиць, які носили ім'я колишніх діячів комуністичної доби.

Про це під час традиційної щомісячної зустрічі у пам'ять про жертви Смоленської катастрофи напередодні дня незалежності Польщі заявив воєвода Мазовецького воєводства Здзіслав Сіпєра, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Відсьогодні, а на це ми чекали багато років, і символічно і юридично ми можемо ліквідувати те, що було символом утисків, символом дуже поганих років, які ми мусили пережити. Від п'ятниці 47 назв людей й інституцій, які були символом того, що упродовж багатьох років означало утиски, тоталітаризм і комунізм, перестало існувати”,- повідомив Сіпєра.

Він зазначив, що найважливішим для нього є перейменування однієї з найбільших дорожніх артерій Варшави - Алеї Народної армії (Armia Ludowa, армія комуністичної Польщі - Ред.) на алею Лєха Качинського. 

Читайте також: Музей монументальної пропаганди СРСР: першим буде пам'ятник Щорсу

Загалом, у польській столиці змінено імена вулиць, названих на честь польських діячів комуністичної епохи, - їх перейменовано іменами поляків, які в різний період боролися за незалежність Польщі. Кілька вулиць Варшави названо іменами жертв Смоленської катастрофи - Анни Валентинович, Гражини Генсіцької, Стефана Мелака.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-