Канада має чимало претензій до Транстихоокеанського партнерства

Канада має чимало претензій до Транстихоокеанського партнерства

Укрінформ
Канада вітає досягнення певного прогресу у перемовинах стосовно оновленої угоди про Транстихоокеанське партнерство. 

Про це заявив міністр міжнародної торгівлі Франсуа-Філіп Шампань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раді, що вдалося досягти певного прогресу у можливому укладенні угоди, але попереду досі залишається багато роботи. Нашим пріоритетом є зробити цю угоду вигідною канадським працівникам та підприємцям. Ми погодимося лише на умови, які відображатимуть канадські інтереси та відповідатимуть нашим критеріям стосовно створення добре оплачуваних робіт у сучасній глобальній економіці», - сказав Шампань.

У його відомстві пояснили, що до проекту нової угоди вдалося внести важливі для Канади розділи про захист навколишнього середовища і стандарти праці.

Читайте також: Канада поки не поспішатиме до Транстихоокеанського партнерства - Трюдо

«Все ж іще залишається невирішеними ряд принципових для Канади питань», - наголосили у міністерстві міжнародної торгівлі.

Нагадаємо: ще у травні цього року міністри торгівлі 11 країн-учасниць Транстихоокеанського партнерства на зустрічі у Ханої пообіцяли відродити угоду та продовжити її роботу без США після того, як Дональд Трамп підписав указ про вихід країни із ТТП. Крім того, міністри зазначили, що готові прийняти Штати назад до кола учасників, якщо настрій у Вашингтоні зміниться.

Трамп критикував ТТП ще під час своєї передвиборчої кампанії. Крім того, він побоювався, що угода призведе до скорочення кількості американських робочих місць.

На саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, що проходить нині у В’єтнамі, країни-учасниці Транстихоокеанського партнерства спромоглися домовитися про ключові аспекти угоди про вільну торгівлю, хоча не стали оголошувати навіть приблизних термінів завершення перемовин.

ТТП передбачає створення зони вільної торгівлі між цими країнами, скорочення торгових тарифів у регіоні, і у перспективі - створення у Тихоокеанському регіоні єдиного ринку на кшталт європейського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-