Канада поки не поспішатиме до Транстихоокеанського партнерства - Трюдо

Канада поки не поспішатиме до Транстихоокеанського партнерства - Трюдо

Укрінформ
Канада не поспішатиме долучатися до Транстихоокеанського партнерства (ТТП), якщо умови цього міжнародного торговельного об’єднання будуть незадовільними.

Про це під час візиту до В’єтнаму заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада не поспішатиме укладати угоду, яка не відповідатиме інтересам Канади й канадців. Я завжди говорив, що захищатиму канадські робочі місця й канадські цінності», - відповів Трюдо на запитання про можливу долю ТТП.

Читайте також: Єлизавета ІІ й оточення Трюдо мали свої інтереси в офшорах - "Райські папери"

Нагадаємо: ще у травні цього року міністри торгівлі 11 країн-учасниць Транстихоокеанського партнерства на зустрічі у Ханої пообіцяли відродити угоду та продовжити її роботу без США після того, як президент США Дональд Трамп підписав указ про вихід країни із ТТП. Крім того, міністри зазначили, що готові прийняти Штати назад до кола учасників, якщо настрій у Вашингтоні зміниться.

Трамп критикував ТТП ще під час своєї передвиборчої кампанії. Крім того, він побоювався, що угода призведе до скорочення кількості американських робочих місць.

На зустрічі у Ханої міністри торгівлі Австралії, Японії та Нової Зеландії висловили оптимізм стосовно майбутньої угоди.

Читайте також: Транстихоокеанське партнерство працюватиме без США

Окрім цих держав, а також В'єтнаму, який приймав зустріч, пакт підписали Канада, Сінгапур, Мексика, Перу, Малайзія, Бруней та Чилі.

ТТП передбачає створення зони вільної торгівлі між цими країнами, скорочення торгових тарифів у регіоні, і у перспективі - створення у Тихоокеанському регіоні єдиного ринку на кшталт європейського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-