"Райське досьє": в ООН закликали карати за зловживання з офшорами

Укрінформ
За систематичні порушення податкового законодавства та приховування від податків в офшорах необхідно знижувати кредитний рейтинг таких компаній і корпорацій, змушуючи їх належним чином поповнювати державні бюджети.

Про це заявили експерти ООН в сфері прав людини, коментуючи так зване «райське досьє», повідомляє Центр новин ООН.

"Багаті люди і міжнародні корпорації продовжують користуватися неетичними методами в спробі знизити податки до мінімального рівня", - йдеться в заяві. Через це державні бюджети не отримують достатніх надходжень, щоб покрити витрати, що призводить до зростання заборгованості.

Читайте також: Paradise Papers: принц Чарльз вивів в офшори сотні тисяч доларів

На думку експертів, це також сприяє зростанню соціальної несправедливості та обмеження прав людини по всьому світу.

Експерти нагадали, що для поставок своєї продукції на ринки корпорації користуються інфраструктурою, яка фінансується за рахунок громадського бюджету. Працівники наймаються після навчання за рахунок держави. При цьому компанії приховують свій прибуток, щоб знизити податкові зобов'язання.

Читайте також: Paradise Papers: Трюдо відкидає обвинувачення щодо “фінансиста” його партії

На думку експертів ООН, юридичні компанії, які допомагають ухилятися від сплати податків, також повинні нести відповідальність.

Як повідомили в ООН, тема приховування транснаціональних компаній від податків буде обговорюватися на Форумі з питань бізнесу і прав людини, який відбудеться в Женеві з 27 по 29 листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-